Laatste nieuws

2 months ago

Shanti's

Vrijdag. De laatste dag en dan zit het er weer op. De kinderen kunnen terugkijken op een leuk kamp met een waanzinnig thema waar de leiding een jaar geleden mee begonnen is met de voorbereidingen. Na het inmiddels gebruikelijke ritueel van opstaan, ontbijt en corvee, kregen ze een examen. Hierbij moesten ze aan de Inspecteur aantonen dat de lessen van de afgelopen week zeer nuttig geweest is en dat Zweinstein kan blijven voortbestaan. Het waren zeer pittige vragen, maar na de beoordeling bleek dat ze allemaal geslaagd zijn. Na het examen konden ze even bijkomen onder het genot van het verplichte drinken waarna ze daarna de tassen alvast konden inpakken. Alleen de kleding die ze de volgende dag nodig hebben, mocht op bed blijven liggen. Na de lunch was er tijd voor een paar workshops. Hier konden ze origami vouwen, poppetjes maken, een groot schilderij maken met je handen en voeten, Vliegers maken en maak je eigen dominospel.
Ondertussen was een deel van de leiding al begonnen met het afbreken van de grote tent en de tenten waar de oudste welpen en Shanti’s hadden geslapen. Een deel van het sanitair werd al schoongemaakt en werd tot verboden gebied verklaard. Nog even oefenen voor de bonte avond.
Tijd voor het avondeten. De laatste keer met elkaar. De kookstaf is hiervoor zelfs naar België gereden om daar echte Vlaamse frietjes te halen. De snacks werden in de keuken gefrituurd. De tafel werd afgedekt met plastic en daarop werden alle sausjes op verspreidt. De patat is inmiddels gearriveerd en ook deze werd over de tafels verdeeld. Het werd één grote graai partij. Wat hebben ze lekker gesmuld. Na het corvee zijn we begonnen aan de Bonte Avond. Eerst buiten rond de Leidingsteen, maar omdat het begon te regenen zijn we naar binnen gegaan. Vele acts hebben we voorbij zien komen. Van liedjes, moppen tot een breakdance act. Maar de kinderen wilden nog lang niet naar bed, dus de muziek lekker aangezet waarop ze nog even op konden dansen. Toen werd het echt tijd om naar bed te gaan.

Zaterdag:
In alle vroegte was de leiding al opgestaan om het e.e.a. weer op te ruimen. Eigen bagage werd ingepakt en de laatste tenten afgebroken. Om 8.00u werden de kinderen gewekt. Het ontbijt werd een lopend buffet. Op tafel hadden we brood met beleg staan welke door de leiding belegd werd. Na het ontbijt de kinderen naar buiten en het clubhuis werd schoongemaakt. Nu maar wachten op de bus. Deze kwam mooi op tijd aan en de koffers werden ingeladen. Na een korte pauze voor de chauffeur werd het tijd om Zweinstein te verlaten.
Op het parkeerterrein bij Eikelenburg verzamelden ondertussen de ouders om hun kroost op te wachten. Gespannen werd de bus gevolgd via de live locatie. Ja ze zijn er. Er werd flink geknuffeld en geluisterd naar alle verhalen. Het kamp is weer voorbij. Rest alleen nog de vuile was. Iedereen een fijne vakantie toegewenst en tot het nieuwe seizoen.
...

2 months ago

Shanti's

Wat was het heet vandaag. Dit nog niet eerder mee gemaakt op een zomerkamp. De kinderen konden ook vandaag lekker uitslapen. Dit gaf ons als leiding de gelegenheid om de dag even te bespreken. Er was al eerder contact geweest met het bedrijf waar we de dagactiviteit zouden doorbrengen. Het zou mogelijk kunnen zijn maar de tocht zou aangepast worden. Hierop hebben wij besloten om deze activiteit niet door te laten gaan en dat we een aangepast programma gaan bedenken. Ondertussen waren de kinderen wakker geworden en konden we aan het ontbijt. Hier werd weer flink gegeten. Er waren nog voldoende pannenkoeken over en dus mooi voor het ontbijt. De taken werden verdeeld. Er kon weer aan de “Mol” opdrachten gewerkt worden. Er werden armbandjes gevlochten en onder begeleiding mocht men met de zakmessen aan de slag.
De lunchpakketjes die ze bij het ontbijt hadden gemaakt werden op het grote veld genuttigd. Natuurlijk werd er veel gedronken. In de keuken werd binnen zelfs een temperatuur gemeten van 33 graden op de thermostaat van de CV. Na de lunch werden er weer waterspelletjes gedaan. Van touwtrekken door de modder, Sponsen-trefbal, Wie gooit er 6 waarbij er dan een bekertje water over iemand heen gegooid moest worden, Flessen voetbal en touwtje springen met water. Wie verliest werd nat. Maar hoefde natuurlijk hier niet veel moeite voor gedaan te worden. Na elk spel was het weer verplicht drinken. Gelukkig zit het waterverbruik in de kampprijs inbegrepen. Hoe vaak de zwembadjes wel niet opnieuw gevuld waren, hebben we niet bij gehouden.
Het avondeten was door onze kookstaf ook aangepast. We zouden gaan BBQen, maar met deze temperaturen is dat onmogelijk. De hamburgertjes en kippenpootjes werden in de keuken gebakken en een heerlijke salades werden opgediend. Het werd een lopend buffet. Nadat iedereen uitgegeten waren kwam er nog een fruittoetje. Heerlijk fris. De corvee taken werden uitgevoerd. Na deze dagelijkse taak wilden ze graag weer een potje weerwolven. Voor ons ideaal om de kinderen stapsgewijs te laten douchen en naar bed te sturen. Met de oudste werd nog een extra potje weerwolven gespeeld.
Het weer veranderde enigszins. De wind begon stevig te waaien, en in de verte zagen we het weerlichten. Hierop hebben we besloten dat ook de oudste kinderen binnen moesten slapen. Gelukkig viel het allemaal wel mee. Morgen alweer de laatste volle dag. De vooruitzichten voor het weer worden wat gunstiger. Iets koeler qua temperatuur.
...

Comment on Facebook

Veel plezier vandaag met de laatste dag. Aan iedereen de groetjes van Lisa.

2 months ago

Shanti's

Het is al weer woensdag. Wat gaat het toch snel. De dagen vliegen voorbij. Gisteravond de dropping voor de oudste en een avondwandeling in het donker. Hierdoor mochten ze lekker uitslapen. En dat dezen ze. Het programma is eigenlijk nagenoeg hetzelfde. Alleen zijn we gewisseld met de huizen. Degene die gister zijn wezen zwemmen hebben nu de watersportdag en andersom. Alleen zijn we nu een uurtje later. Na het ontbijt zijn we meteen vertrokken. Het bleek een stuk drukker te zijn. Nu kregen zij patat met de lunch. De achterblijvers die de watersportdag hadden, kregen nu de scrambled eggs met komkommersalade. Gelukkig hebben we veel bomen hier voor schaduw.
Nu zou je denken dat als je gezwommen heb weer lekker schoon ben, maar dat was een illusie. Binnen 5 minuten zat het stof er weer op. Tijd om weer met de opdrachten bezig te zijn. De punten lopen weer op. Heerlijk om ze zo fanatiek bezig te zien zijn. De kookstaf had het ook erg zwaar. De hele middag hebben zij een paar 100 pannenkoeken staan bakken. En met dit warme weer is dat best zwaar. Om 18.00u kwam het sein dat de handen gewassen konden worden en om aan tafel te gaan zitten. Na het moment stilte konden ze per huis hun pannenkoek ophalen. Alle ingrediënten die je op een pannenkoek kan smeren, stonden op tafel. Behalve de stroop en poedersuiker. Dit deelde de leiding uit zodat er geen poedergevecht gehouden kon worden. Maar al gauw bleek dat de leiding eigenlijk ook nog kind zijn. Want niet de kinderen, maar zij hielden een poeder gevecht. Na afloop werden zij toegesproken door Professor Snape. Hij liet duidelijk merken dat hij dit niet kon waarderen en dit niet Zwijnstein waardig was. Hoe kon dit nog een elite toverschool worden als de hoofdleiding van de huizen zich lieten gaan. Nadat iedereen zich vol had gegeten aan de pannenkoeken, werd er stukjes meloen uitgedeeld als toetje.
Als avondspel werd er levend stratego gedaan in het verboden bos. Ondertussen hield de zendstam verbinding met andere scouts die op kamp zijn in de zomerkampronde. Twee welpen van ons mochten ook hun zegje doen over de zender. Hierna volgde nog wat uitleg over het zenden, morseseinen en over het draadloos versturen van plaatjes door de lucht. Na het levend stratego waren er nog een aantal kinderen die belangstelling toonde voor het zenden. Nog geprobeerd om het zendstation van de Wereld Jamboree in Amerika te contacten, maar dat lukte niet. Uiteindelijk werden ze om 22.30u geroepen om naar bed te gaan. Dit was het weer voor vandaag. Tot morgen.
...

2 months ago

Shanti's

Oke, het ochtend ritueel is bijna hetzelfde. Je kan wel merken dat de kinderen wel wat moe beginnen te worden. Ze blijven nu wel wat langer slapen. Maar goed. Ook vandaag ging hun wekkertje om 8.00u af om zo rond 8.30u aan tafel te kunnen gaan. Natuurlijk eerst beginnen met een bruine boterham met hartig en daarna mochten ze helemaal los met het overig beleg. Na het ontbijt had Professor Snape nog het één en ander te vertellen over het puntensysteem van het “Mol” spel. Er bleek tussen de headboys van de huizen nog al eens gesjoemeld te worden met de punten. Dit kan natuurlijk niet en daar heeft Professor Snape een toverstokje voor gestoken. Alle huizen zijn weer begonnen met 100 punten. Er kunnen nu geen punten meer in mindering gebracht. En na controle van de opdrachten worden de punten toegekend. Ook de momenten wanneer er aan de “Mol” opdrachten gewerkt kan worden zijn nu ook tijd gebonden.
Nu het programma van vandaag. Zwemmen en een sportdag staan op de planning. Omdat we best wel met een grote groep zijn, hadden we al besloten om dit over 2 dagen te verdelen. Twee huizen gaan zwemmen, en de andere twee huizen hadden de sportdag. Omdat het zwembad best een stukje van Zwijnstein ligt, was dit niet haalbaar om het met de bezems te doen. Hiervoor werd Dreuzel vervoer ingezet. Metalen gevaarte op rare zwarte ronde dingen bracht ons naar een tropisch paradijs. Hier konden we naar hartenlust zwemmen, van de glijbaan en zelfs waande we ons soms in de zee met hoge golven. Een lunchpakketje mochten we niet mee naar binnen nemen, maar dat was voor ons geen probleem. Dit betekende alleen maar dat er patat gegeten kon worden met een frikandel, kroket of een kaassoufflé. Ook zat er drinken bij en een verrassing. Na het eten kon eer weer gezwommen worden. Toen onze klok 15.00u sloeg, zijn we het bad uitgegaan om nog eens uitgebreid te douchen want om 16.00u stonden die vreemde vervoersmiddelen weer op ons te wachten. Ondertussen op Zwijnstein liepen de temperaturen behoorlijk op. De sportdag liep letterlijk in het water. Met allerlei spelletjes zoals Bekertjes estafette, spons tikkertje, Zwembadjes, En zelfs zwerkbal werd in een ander jasje gegoten. Natuurlijk mocht ijs niet ontbreken met dit extreem warme weer. Hun lunch zag er iets anders uit. Zij namen de tijd en kregen scrambled eggs met spek.
Toen iedereen weer terug was op Zwijnstein werd er nog even aan de “Mol” opdrachten gewerkt tot de diner klaar was. Deze keer hadden we hamburgers, doperwten met peentjes en aardappelen met appelmoes. Na het corvee kwam onze strenge conciërge Vilders langs. Deze had het corvee gecontroleerd en was diep teleur gesteld in de studenten. Hierop kregen zij de opdracht om het gehele terrein op te ruimen, de slaapzalen aan te vegen en te natte groep wederom een trekker over de vloer heen te halen. Daarna mochten de jongste studenten naar bed. De oudste konden in de net zo opgeruimde tent een beetje freubelen. Totdat ze meegenomen werden naar de auto’s. Ze werden geblinddoekt naar een onbekende bestemming. Daar werden ze uit de auto’s gezet en samen met Chill en Jacala konden ze zelf de weg naar Zwijnstein terug zoeken. De jongste studenten werden weer uit bed gehaald want de Professor Snape had ontdekt dat de oudste studenten weg waren. Wij moesten ze gaan zoeken in het verboden bos. Daar werden ze niet gevonden. Maar gelukkig kreeg Professor Storm bericht dat ze terecht waren. Na nog even naar de sterren te hebben gekeken bij het meer konden we met een gerust hart weer naar bed. Niet veel later arriveerden de oudste studenten en na een midnight snack gingen ook zij naar bed.
...

2 months ago

Shanti's

Vanmorgen volgens planning werden de kinderen voor zover ze al niet wakker waren, gewekt. Tijdens het ontbijt kwam de kookstaf in paniek binnen rennen dat alle pannen verdwenen waren. Nergens waren ze in Zwijnstein te vinden. Dan moeten we ze maar gaan zoeken. Na het ontbijt moesten de kinderen zich voorbereiden op een flinke wandeltocht. Goed insmeren, waterflesjes mee, petje op en de huizen waren er klaar voor. Na nog een goede instructie te hebben gekregen over de veiligheid en de route beschrijving gingen zij op pad. Na een beetje puzzelen kwamen we er al gauw achter hoe we de route omschrijving moesten lezen. Via het bos aan de overkant kwamen we weer in de bewoonde Dreuzelwereld Hulst genaamd. Om dit dorp te beschermen tegen andere gevaren liepen wij over deze stadswal op zoek naar aanwijzingen. Plots zagen wij Professor Snape en Thalia zitten. Voor ons was dat een heerlijk rustmomentje. Met deze warme temperaturen zochten wij beschutting in de schaduw. Hier konden wij ons lunchpakketje nuttigen en werden de drinkflesjes aangevuld met water. Tijd om weer verder te gaan. Bij de burcht vonden wij een briefje met een adres erop. Gelukkig beschikte wij over speciale Dreuzel apparatuur die ons de weg wees. Bij een deur moesten we op een knopje drukken. Waarschijnlijk kreeg iemand binnen een seintje dat er Dreuzels voor de deur stonden. Een bijzonder aardig vrouwtje deed de deur open, en mochten wij binnen komen. Hier kregen we nog wat limonade en mochten we, indien nodig, gebruik maken van een keramieken pot in een apart kamertje. Het aardige vrouwtje had één van de ontbrekende pannen voor ons. We kregen uitleg hoe we terug naar Zwijnstein konden komen, en bleek dat we er niet meer ver vandaan zaten. Aangekomen hebben we de pan teruggegeven en kregen ze tijd om lekker iets voor hun zelf te kunnen doen. De andere huizen kwamen ook langzaam binnen lopen en zo kreeg de kok alle pannen weer terug. Zij konden nu snel aan de gang om een heerlijke Italiaanse pasta voor ons klaar te maken. Ondertussen gingen de kinderen aan de slag om weer zo veel mogelijk punten te verzamelen door allerlei opdrachten te doen.
De tijd vloog voorbij want we kregen om 18.00u het sein dat de maaltijd klaar stond. Gauw nog even tafel dekken, handen wassen en werd het eten geserveerd. De bodem van de pasta pan werd bereikt. Gelukkig had iedereen voldoende. Na het eten volgde natuurlijk het corvee en werd de filmzaal in gereedheid gebracht. Daar kregen onze Dreuzels een documentaire te zien over het wel en wee van Zwijnstein. Het werd een lange zit, maar nu weten ze alles over Zwijnstein en zijn bewoners. Tijd om naar bed te gaan. Met de oudste werd nog even na gesproken over wat ze tot nu toe beleeft hadden, en ook daarna gingen zij naar bed. Morgen wacht nog een warme dag waar we gaan sporten en zwemmen.
...

Load more